Radmilo Soda
personal trainer en bekend van RTL Obese

“Blijer met bewegen”

Weet je dat een gezonder leven eigenlijk helemaal niet veel hoeft te kosten, het kost eigenlijk niets, behalve wat tijd. Maar die tijd verander je dan wel gelijk in ‘Quality Time’ met hoofdletters.

Als je geen geld hebt om te trainen, probeer dan meer te bewegen met de mogelijkheden die je wel hebt. Begin niet te spartaans of met een marathon, dat is helemaal niet nodig (hoewel het geen kwaad doet om dit of iets anders als lange termijn doel te hebben). Werken naar een doel is motiverend en heel effectief. Een beetje bewegen is al vooruitgang. Ga bijvoorbeeld meer lopen naar de supermarkt, neem een mandje in plaats van een karretje (training armspieren), meer fietsen naar je werk, en neem in plaats van de lift vooral de trap. Maak een wandeling met een vriend of ga rustig joggen met muziek. Of ga wandelen tijdens bellen of vergaderen, dat is heel effectief!

Het is meer een kwestie van zelfbewustzijn en voor jezelf uitvinden waarmee je je energieker, gezonder en blijer voelt. Stel voor jezelf een haalbaar en werkbaar doel en probeer zo veel mogelijk aan en naar dat doel te werken. Zie het als een project dat je moet uitvoeren voor je werk, maar in dit geval ben jij de manager over je lichaam. Wees trots dat je het kunt en verwelkom alle steun en motivatie. Het belangrijkste: doe het vooral voor jezelf!

Wat betreft eten. Als ik een magisch drankje had voor een magisch dieet zou ik een rijk man zijn. Maar ik ben geen alchemist en wil dat ook niet zijn. Voor gezond eten zijn ‘superfoods’ natuurlijk niet nodig. Wat ik wil is dat mensen serieus gaan nadenken over hun patroon van leven en als er daarin iets moet veranderen er dan ook echt voor gaan. Wil je toch een magisch dieet hebben? Probeer deze dan even:

Voor een Blije Ik:

  • 100% meer bewegen. Niet alleen als het mooi weer is maar ook bij slecht weer;
  • 80% minder gaan zitten, dus move your ass!;
  • 100% bewust gaan eten: op tijd, goed gekauwd en zoveel mogelijk thuis gekookt. Kleine beetjes vaker eten voelt vaak beter dan heel veel in één keer;
  • 100% zelfvertrouwen en liefde voor jezelf: er is alleen maar één ik en dat ben jezelf, dus doe er wat aan;
  • 100% motivatie en een vechtersinstinct: “mij krijgen ze niet stuk als inzet!”;
  • Meng alle ingrediënten en ga door totdat je het resultaat dat je wilt hebben krijgt. Relaxed doorzetten is leuker dan opgeven.

Geniet van je Blije Ik!

De vlog van Radmilo Soda

Bekijk alle tafelgasten