Martin Hersman
NOS studio sport, ex-topschaatser, Lifeguard

“Het vitaalste bedrijf van Nederland”

Voortdurend goed presteren vergt niet alleen een hoog intellectueel niveau, maar ook een sterke fysieke conditie en goede sociale capaciteiten.

Op de werkvloer is het daarom van groot belang om bewuster om te gaan met je dagelijkse energie. Ook de spirituele as is van belang voor werknemer en/of manager.

Was het een aantal jaren geleden nog wat vaag om te praten over het belang van energiemanagement, tegenwoordig worden de inzichten breder gedeeld en ziet het bedrijfsleven het als een stuwer van de winst. Er is inmiddels heel veel bekend over de opbrengsten van een effectieve vitaliteitsaanpak voor mensen en organisaties, zoals

  • ‘Een investering in een welzijnsprogramma verdient zich 3 tot 10 keer terug’ – World Economic Forum
  • ‘For companies, happy employees mean better bottom line results’ – Harvard Business Review
  • ‘Vitale medewerkers hebben een 31% hogere productiviteit’ – Harvard Business Review
  • ‘The link between effective leadership and a good night’s sleep is clear and proven’ – McKinsey Company

Het is dan ook niet verrassend dat werkgevers en werknemers steeds vaker proberen om het thema vitaliteit heel praktisch in het DNA van het bedrijf te verweven. Veel bedrijven starten daarbij een vitaliteitsprogramma. Zo’n programma biedt medewerkers vaak een combinatie van meten, trainen en coachen op verschillende thema’s, zoals de 4 assen van energie: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Hoe kun je dat aanpakken als werkgevers en werknemer?

Denk eens aan gezamenlijke sportactiviteiten, staand vergaderen en fietsbureaus. Maar verder ook:

  • Maak jezelf en je mensen bewust van je slaapgedrag? Een kwalitatief goede nachtrust is immers veelbepalend voor je fysieke en mentale conditie en herstelvermogen.
  • En bedenk eens wat voor jou en jouw medewerkers een plezierige manier van bewegen is. Yoga, trappen lopen, fietsen naar het werk? Matig inspannend bewegen is vaak heel effectief om mentaal in balans te blijven. Kan dat worden gefaciliteerd bij jou op de zaak?
  • Eten jullie lekker en gezond? Kan je meer energie uit je voeding halen? Hoe kan jouw bedrijf daaraan bijdragen?
  • Hoe zit je mentaal in je vel? Werk je op een voor jou optimaal niveau, kun je je kennis en ambities kwijt? Heb je voldoende autonomie of wil je juist meer sturing? Zijn deze zaken bespreekbaar of te coachen?
  • Voel je verbondenheid en saamhorigheid in het bedrijf? Waarom doen jullie wat jullie doen. En hoe jullie doen jullie dat? Sta jij en je mensen achter onze waarden en ambities? Onderlinge verbondenheid leidt namelijk tot meer werkplezier en minder ziekteverzuim.
  • Hoe zit het met jouw spirituele energie? Oftewel: wat is jouw hogere doel en hoe kan je daar aan werken, ook binnen dit bedrijf?

Met duurzame (vrijwillige) programma’s kan jouw bedrijf veel doen: health checks, individuele coaching, workshops op het vlak van: energiemanagement, slaap, voeding, prioriteiten stellen en mindfulness. Het is een investering in duurzame inzetbaarheid voor jezelf en de zaak.

Gezondheidswinst

Je kunt ook minder formeel en voordeliger pionieren: met bureaufietsen, zit- en stabureaus, zitballen, loop- en kniestoelen. Iets minder gadgetachtig: de kantoorhond! Menig advocatenkantoor (Hartmans in Leeuwarden) of ICT-consultant (Tam Tam in Delft) heeft er een tegen stress en voor beweging. De wandellunch en lopend vergaderen, op de UvA en bij de Gemeente Utrecht de nieuwe standaard. Bewustwording en inzet zijn recepten voor (gezondheids)winst.

Bekijk alle tafelgasten