Ga naar de inhoud

Nederland gezond en wel

Vismoten op Calabrische wijze

Aantal personen2 personen Kooktijd15-30 minuten

Foto van Vismoten op Calabrische wijze
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine wortel
  • 4 takjes peterselie
  • 2 moten kabeljauw (of zalm)
  • Olijfolie
  • ½ blik gepelde tomaten zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  1. Maak de groente en de kruiden schoon en hak alles klein. Gebruik van de peterselie ook de steeltjes.
  2. Bestrooi de vis met wat peper.
  3. Verwarm de olijfolie en bak hierin de vismoten aan beide zijden bruin.
  4. Neem de vis uit de pan.
  5. Bak in de achtergebleven olie het groentemengsel 5 minuten.
  6. Voeg de tomaten toe en maak ze met een vork fijn.
  7. Breng dit aan de kook en voeg eventueel wat peper toe.
  8. Leg de vismoten op de saus en laat ze afgedekt in 10 minuten gaar worden.

Geserveerd met doperwtjes en aardappelpuree.

Bekijk alle recepten