Ga naar de inhoud

Nederland gezond en wel

Sinaasappeltaart

Aantal personen6 personen Kooktijd30 minuten

Foto van Sinaasappeltaart
  • 2 lapjes filodeeg
  • olie
  • 200 gr light roomkaas
  • 2 dl yoghurt (halfvolle)
  • 3 eieren
  • 100 gr citroenrasp met suiker
  • 25 gr suiker
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 sinaasappels
  • 4 el sinaasappelmarmelade
  1. Warm de oven voor op 180° C. Laat het filodeeg ontdooien.
  2. Bestrijk de taartvorm dun met wat olie.
  3. Klop de roomkaas met de yoghurt glad en klop er de eieren, de citroenrasp en de suiker door.
  4. Schep het mengsel in de vorm.
  5. Rol de lapjes filodeeg voorzichtig op. Leg de rolletjes langs de kant van de vorm.
  6. Bestrijk het deeg met de honing.
  7. Knip met een schaar het deeg in tot er punten ontstaan.
  8. Bak de taart in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  9. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
  10. Schil de sinaasappels dik en snijd de parten met een scherp mesje uit de vliezen. Vang het sap op.
  11. Verdeel de partjes over de afgekoelde taart.
  12. Verdun de marmelade met een beetje van het sap en schep dit over de taart.
  13. Snijd de taart in 8 punten.
Bekijk alle recepten