Ga naar de inhoud

Nederland gezond en wel

Champignonsoep met schuimkraag

Aantal personen2 personen Kooktijd15 minuten

Foto van Champignonsoep met schuimkraag
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 el olie
  • 4 dl groentebouillon met minder zout
  • 3/4 dl halfvolle melk
  • Nootmuskaat
  • Sneetje bruin of volkorenbrood
  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  3. Was de peterselie. Hak de steeltjes grof en snijd de blaadjes klein.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de peterseliesteeltjes met wat peper in de olie glazig.
  5. Bak de champignons mee.
  6. Voeg de bouillon toe en laat dit 5 minuten koken.
  7. Roer er de peterselieblaadjes door.
  8. Doe de melk in een steelpannetje en breng dit al kloppend aan de kook en klop het tot schuim.
  9. Vul kommen of borden met de soep. Garneer met het melkschuim en een beetje nootmuskaat.
  10. Serveer met wat brood.
Bekijk alle recepten