Ga naar de inhoud
Ministerie van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport
Nederland gezond en wel
menu
zoeken
Home
Over Nederland Gezond en Wel
Recepten
Tafelgasten
Zoek op trefwoord
zoeken
Champignonsoep met schuimkraag
2 personen
15 minuten
250 gram
kastanjechampignons
1 kleine
ui
1 teentje
knoflook
4 takjes
peterselie
1 el
olie
4 dl
groentebouillon met minder zout
3/4 dl
halfvolle melk
Nootmuskaat
Sneetje
bruin of volkorenbrood
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
Was de peterselie. Hak de steeltjes grof en snijd de blaadjes klein.
Fruit de ui, de knoflook en de peterseliesteeltjes met wat peper in de olie glazig.
Bak de champignons mee.
Voeg de bouillon toe en laat dit 5 minuten koken.
Roer er de peterselieblaadjes door.
Doe de melk in een steelpannetje en breng dit al kloppend aan de kook en klop het tot schuim.
Vul kommen of borden met de soep. Garneer met het melkschuim en een beetje nootmuskaat.
Serveer met wat brood.
Deel op Twitter
Deel op Facebook
Bekijk alle recepten