Ga naar de inhoud

Nederland gezond en wel

Gezonde groei: werknemers gezond en vitaal

Gezond eten en genoeg bewegen is een recept voor een gezond en vitaal leven. Het blijkt ook een mooi een-tweetje voor economische groei:

een gezond mens is een productieve werknemer.

Omdat we allemaal ouder worden dan vroeger, kunnen we ook langer doorwerken. En dat kan ook nog eens goed voor je gezondheid zijn! Werken houdt mensen vaak scherp en fit, juist ook op hogere leeftijd. Aangenomen dat het om veilig en gezond werk gaat waar je met plezier naartoe gaat.

Daarom wordt de werkomgeving zelf ook steeds meer aangepast op het bevorderen van de gezondheid. De werkomgeving van nu is al heel anders dan enkele decennia terug. Ergonomische stoelen en toetsenborden, bureaufietsen, stabureaus en rookvrije werkplekken. Voor de kantoortijger van nu wordt steeds beter gezorgd. En terecht, want het is bekend dat gezonde en vitale werknemers meer werk verzetten. Hun productiviteit ligt 15 tot 20 procent hoger dan dat van hun ongezonde, niet-vitale collega’s. Dat is goed voor elke organisatie en bedrijf en uiteindelijk goed voor de Nederlandse economie.

Maar het is natuurlijk niet alleen in het belang van de economie of werkgevers dat we beter op onze gezondheid letten. Juist voor werknemers zelf is het van groot belang. Volgens studies hebben fitte werknemers een betere positie op de arbeidsmarkt, stijgen zij eerder en sneller op de carrièreladder en ontvangen zij een hoger salaris. Met een goede gezondheid kun je tot op hoge leeftijd goed werken. En vice versa: werken is goed voor de gezondheid.

Tip: Kantoorbaan?

Neem de trap in plaats van de lift. Werk afwisselend zittend en staand. Overleg aan statafels. Loop een rondje tijdens de lunch.

Zorgtech

Een mooi voorbeeld van ‘e-health together’ – waarin werkgever en werknemers samenwerken – is de persoonlijkegezondheidscheck.nl. Deze ‘zorgtech’ wordt mede gedragen door de Hartstichting, de Nierstichting en het Nederlands Huisartsengenootschap. De applicatie geeft mensen inzicht in hun gezondheid en begeleidt ze naar gezonde mogelijkheden in de buurt. Niet voor niets bieden steeds meer bedrijven het hun mensen aan; van AEX bedrijven, gemeenten tot MKB. Bedrijven krijgen een eventueel geanonimiseerd totaaloverzicht van de gezondheid van hun werknemers en zien ‘real time’ waar meer comfort of bijsturing voor hun mensen gewenst is. Bijkomend voordeel: je voldoet als bedrijf gelijk aan verplichtingen rondom preventief medisch onderzoek en psychosociale arbeids- belasting. Gezondheid is een bron van winst!

Zelfhulpprogramma's

Depressie en angst gaan vaak gepaard met verzuim. Terwijl terugkeer naar het werk in plaats van langdurige uitval juist vaak een bijdrage levert aan herstel. Met e-health komen er steeds meer mogelijkheden. Zo zijn er apps waarmee werknemers online een zelfhulpprogramma kunnen volgen waarin hij of zij gemotiveerd wordt om het werk weer (gedeeltelijk) op te pakken. De bedrijfsarts kan vaak ook van- uit deze app adviezen ontvangen om de werknemer beter te kunnen begeleiden, en in sommige gevallen is er zelfs een consulent psychiater beschikbaar voor consultatie. Dit soort technieken kunnen leiden tot snellere werkhervatting en minder klachten ten opzichte van gebruikelijke begeleiding door de bedrijfsarts.