Ga naar de inhoud

Nederland gezond en wel

Zoete aardappelcurry met boontjes

Aantal personen2 personen Kooktijd15 minuten

Foto van Zoete aardappelcurry met boontjes
  • 400 gr zoete aardappel (bataat)
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 dunne prei
  • 1 el olie
  • ½ el currypasta
  • 1 klein blik zwarte boontjes
  • 200 ml kokosmelk*
  • Stukje limoenschil + limoensap
  • 6 takjes koriander of selderij
  • 100 gr zilvervliesrijst
  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
  3. Fruit de prei in de olie met de currypasta zacht.
  4. Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  5. Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
  6. Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en kleingesneden koriander of selderij.

Serveer met zilvervliesrijst.

* U kunt ook minder kokosmelk gebruiken. Gebruik daarvoor in de plaats water of gewone melk.

Bekijk alle recepten