Ga naar de inhoud

Nederland gezond en wel

Gegrild tartaartje met uienringen en spinaziesalade

Aantal personen2 personen Kooktijd30 minuten

Foto van Gegrild tartaartje met uienringen en spinaziesalade
  • 400 gram kleine nieuwe aardappelen
  • 2 rode uien
  • 200 gram spinazie
  • 1 bos radijs
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes selderij
  • Azijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 rundertartaartjes
  1. Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  2. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  3. Was de spinazie en dep de groente goed droog.
  4. Maak de radijs en de tomaatjes schoon. Snijd de radijs in vieren en halveer de tomaatjes.
  5. Bak de uienringen in 1 eetlepel olie zacht.
  6. Was de selderij en knip het klein.
  7. Klop een dressing van de rest van de olie, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd en een deel van de selderij.
  8. Bestrooi de tartaartjes met peper en grill ze in een hete grillpan of onder de grill in 6 minuten bruin.
  9. Meng de rest van de selderij en de helft van de gebakken uien door de aardappelen.
  10. Schep de rest van de uien op de tartaar. Meng de spinazie met de radijs, de tomaatjes en de dressing.
Bekijk alle recepten