Ga naar de inhoud

Nederland gezond en wel

Aubergine met kikkererwten

Aantal personen2 personen Kooktijd15-30 minuten

Foto van Aubergine met kikkererwten
  • 1aubergine
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 1 tl kurkuma (geelwortel)
  • ½ tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik kikkererwten
  • 1 takje munt (grof gehakt)
  • 1 Naanbrood
  1. Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.
  2. Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
  3. Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon. Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken.
  4. Snijd de abrikozen in reepjes.
  5. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen. Bak de champignons mee.
  6. Voeg de abrikozen, de tomatenblokjes, 1 dl water en het stukje bouillontablet toe en laat dit 10 minuten koken.
  7. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  8. Meng er de aubergine en de kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.
  9. Garneer met de grof gehakte munt.
  10. Serveer het geheel met stukken naanbrood.
Bekijk alle recepten